Naše pedagogická realita - Kuřina, František (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
V článku jsou prezentována studentská řešení čtyř běžných úloh z oblasti elementární matematiky, v nichž studenti (posluchači PřF UHK) prokázali překvapivě velmi nízkou úroveň matematické gramotnosti.