Číselné posloupnosti a věšení záclon - Pazourek, Karel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Věšení záclon vede k několika zajímavým matematickým problémům, jedním z nich je určit v určitém smyslu nejlepší počet háčků, na které je záclona věšena. Tyto úlohy popisujeme a řešíme s využitím posloupností, řad a matematické indukce.