Adaptace matematiky pro nevidomé pomocí editoru Lambda - Tichý, Jaromír; Vrbík, Václav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Nevidomí studenti musí při studiu matematiky kvůli absenci zrakového vnímání překonávat mnoho obtíží, které jsou pro vidící těžko představitelné. Tyto problémy a jejich řešení jsou zatím mezi většinou pedagogů poměrně málo známé. Nevidomým studentům by mohl pomoci editor Lambda, který s použitím vhodných didaktických postupů může být pro nevidomé efektivním pomocným nástrojem pro studium matematiky. Tento software je však v našem školství zatím málo rozšířen.