Fyzikální klasifikace pohybu Ozobotem - Wegenkittlová, Pavla; Vochozka, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
V příspěvku je popsán průběh a výsledky akčního výzkumu navržené výukové činnosti. Aktivita je navržena v souladu s~učivem pro základní vzdělávání „pohyby těles – pohyb rovnoměrný a nerovnoměrný; pohyb přímočarý a křivočarý“ i s učivem středoškolského vzdělávání „kinematika pohybu – vztažná soustava; poloha a změna polohy tělesa, jeho rychlost a zrychlení“. Cílem navržených úloh je prohloubit znalosti popisu a klasifikace pohybu prostřednictvím programovatelné pomůcky Ozobot.