Důkazy v planimetrii užitím vektorů - Polák, Josef (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
V článku je analyzován didaktický význam užití vektorové metody při důkazech planimetrických vět. Hlavní částí a cílem článku je prezentace příkladů důkazů významných matematických vět rovinné eukleidovské geometrie užitím geometrických vektorů.