Vybalancovaný úsek (Úlohy z MO kategorie P, 41. část) - Töpfer, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
V dnešním pokračování našeho dlouhodobého seriálu věnovaného zajímavým problémům z Matematické olympiády kategorie P (programování) se budeme věnovat jedné poměrně snadné úloze z celostátního kola 43. ročníku MO (školní rok 1993/94). Patří do velmi oblíbené a často využívané kategorie úloh typu „práce s posloupnostmi čísel“ . Ukážeme si, že i takto jednoduchý problém lze řešit různými způsoby a s různou časovou složitostí.