O exponenciálních diofantovských rovnicích - Riemel, Tomáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Hlavním cílem příspěvku je prezentace řešení některých typů exponenciálních diofantovských rovnic pomocí elementárních metod. Článek je určen především učitelům matematiky, kteří pracují s matematicky nadanými žáky na středních školách.