Čtyři důkazy Heronova vzorce - Blažek, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Heronův vzorec  nepatří mezi standardní středoškolskou látkou.  Rutinní  středoškolské úlohy neposkytují příliš možností pro přímé využití tohoto vzorce,  ve výuce se tudíž ani nedokazuje.   V předloženém příspěvku jsou však uvedena čtyři zajímavá odvození Heronova vzorce,  jedno algebraické a tři geometrická.