Peer instruction a výuka podobnosti - Zadražil, Tomáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Článek je věnován metodě aktivního učení peer instruction, jejíž efektivita stojí zejména na skupinových diskuzích nad obtížnější konceptuální otázkou - nad takzvaným KoncepTestem. V úvodu článku je představena metoda peer instruction. Následující část podává přehled praktických rad pro efektivní implementaci metody ve výuce matematiky a sumarizuje relevantní výsledky výzkumné práce autora článku. Závěrečná pasáž obsahuje konkrétní příklad implementace peer instruction ve výuce podobnosti na vyšším stupni základní školy.