Superelipsa a superformule - Spíchal, Luděk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2020)
V článku je ukázáno, že mnoho přirozeně se vyskytujících tvarů je možné modelovat pomocí transformace navržené Johanem Gielisem. Hlavní část článku se zabývá transformací superelipse. Příklady transformací byly vytvořeny pomocí softwaru Geogebra a SAS/STAT.