Moderní layout webových stránek - Trnečka, Martin (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
V článku se seznámíme se dvěma moderními specifikacemi pro tvorbu layoutu webové stránky. Obě specifikace jsou demonstrovány minimalistickým použitím na jednoduchém a v praxi často používaném příkladu webové stránky. Text obsahuje ukázky kódů webové stránky a diskutuje výhody a nevýhody představených řešení tak, aby bylo možné nové specifikace snadno zařadit do stávající výuky základů tvorby webových stránek.