Rozklad zlomků na zlomky kmenné pomocí Geogebry a softwaru SAS/STAT - Spíchal, Luděk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Článek se zaměřuje na využití dostupného softwaru pro výpočet rozkladu zlomků na zlomky kmenné. Po stručném představení problému následuje ukázka použití Geogebry a softwaru SAS/STAT k rozkladu zlomků použitím jednoduchých algoritmů. Několik příkladů nabízí možnost využití v matematice základní i střední školy.