Fuzzy logika - Bělohlávek, Radim (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
V článku se seznámíme s fuzzy logikou. K vytvoření fuzzy logiky vedly některé zásadní nedostatky klasické logiky, zejména její omezená schopnost pracovat s nepřesnými pojmy, tedy s pojmy, které člověk běžně používá. Fuzzy logika představuje moderní směr. Stala se důležitým pilířem umělé inteligence a nalezla uplatnění v mnoha výrobcích, které běžně používáme.