Využití mezipředmětových vztahů k motivaci žáků - Holubová, Renata (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
V článku je prezentován námět na rozšíření a vzájemné propojení učiva z aerodynamiky – fyziky letu, problematiky vzniku námrazy na letadlech včetně jejího odmrazování a infračerveného záření. Jednou z metod odmrazování je právě využití infračerveného záření.  A pokud se zmiňujeme o infračerveném záření, lze navázat na učivo o záření absolutně černého tělesa a uvést ukázky využití termokamery v různých oblastech každodenního života. Lze ukázat, že i při výkladu tak odlišných partií fyziky, jako je mechanika tekutin a elektromagnetické záření, lze nalézt vzájemné návaznosti.