Dvě netradiční užití Hornerova schématu - Honzík, Lukáš; Hora, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Algoritmus nazývaný Hornerovo schéma je poměrně zajímavý a praktický nástroj pro určování funkčních hodnot polynomů vyšších stupňů či pro dělení polynomu polynomem 1. stupně, který je přístupný již žákům vyšších ročníků základních škol. V textu uvedeme nejen základ, na němž je algoritmus postaven, ale i dvě jeho netradiční využití pro školskou matematiku, a sice převod čísla z nedesítkové soustavy do desítkové a výpočet hodnoty derivace polynomu v daném bodě.