O spirální podobnosti - Hrdlička, Tomáš; Švrček, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Článek, který je určen především středoškolským učitelům matematiky pracujícím s matematicky nadanými žáky, prezentuje významné geometrické zobrazení v rovině, spirální podobnost. Článek uvádí některé stěžejní vlastnosti spirální podobnosti, poukazuje na využití v konkrétních aplikacích a nabízí zadání několika dalších úloh spolu s návodem k jejich řešení.