iBooks Author ve výuce na základní škole - Benediktová, Lenka (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Tento článek představuje aplikaci iBooks Author, která umožňuje tvorbu interaktivních ebooků pro zařízení firmy Apple. V dnešní době, kdy je trh plný vzdělávacího softwaru, se jistě objeví učitelé, kteří by do výuky rádi připravili své vlastní elektronické materiály. Zajímavým a poměrně komplexním řešením je právě aplikace iBooks Author. Tento nástroj umožňuje elektronickou knihu naplnit nejen klasickým textem a obrázky, ale i dalšími typy multimédií a pomocí widgetů lze do materiálu dostat mnoho dalších doplňků, jako např. odkazy na web, kvízy, puzzle či osmisměrky, 3D objekty či interaktivní obrázky s popisky. Pro žáky základní školy tak může být vyroben poutavý materiál pro jejich iPad nebo iPhone, v němž načerpají nové informace, které si mohou ihned ověřit.