Obecné řešení Buquoyovy úlohy - Kodejška, Čeněk; Říha, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Tato práce se zabývá obecným řešením Buquoyovy úlohy, rozšiřuje teoretický model o další parametry, které ovlivňují pohyb vlákna taženého tělesem nenulové hmotnosti. Navržený model popsaný diferenciální rovnicí je již v dobré shodě s experimentálně získanými daty v programu Tracker.