Keplerovy zákony ve výuce fyziky na střední škole - Štefl, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek se zabývá Keplerovými zákony, které představují zajímavé historické téma, vhodné pro výuku fyziky na středních školách. Žáci se seznámí s vlastnostmi elipsy a s předvídatelným pohybem planet. Keplerovy zákony později zobecnil Newton.