Nové vydání učebnice Mechanické kmitání a vlnění - Lepil, Oldřich (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek informuje o novém, 5. přepracovaném vydání učebnice Mechanické kmitání a vlnění. Podrobněji se zabývá obsahem CD, které je přiloženo k učebnici. Zde je nově zpracováno rozšiřující učivo a teoretické cvičení je doplněno úlohou o kyvadle. Nová jsou i laboratorní cvičení s použitím měřicího systému Vernier. Na CD je také 21 animací a kapitola věnovaná modelování fyzikálních dějů pomocí tabulkového procesor.