Leonardův dráp a Leonardovo zrcadlo - Hanusová, Tereza; Štěpánová, Martina (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek pojednává o dvou rovinných útvarech, jejichž hranice jsou tvořeny oblouky kružnic. Pojmenovány jsou po slavném malíři Leonardovi da Vinci, který je představil před přibližně pěti sty lety.