O jedné úloze z AIME - Tlustý, Pavel; Krech, Ireneusz (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek se zabývá rozborem vybrané úlohy z počtu pravděpodobnosti, která se objevila v americké matematické olympiádě. Problémy z počtu pravděpodobnosti patří vždy k těm obtížnějším a časově náročnějším. Autoři ukazují tři zcela různá řešení, přičemž jako nejlepší se jeví postup využívající stochastických grafů.