Zajímavé úlohy z historie astronomie - Štefl, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Článek pojednává o zajímavých astronomických úlohách s historickými náměty. Úlohy jsou vhodné pro výuku na středních školách.