Demonstrace hydrostatického paradoxu pomocí plastových lahví a LabQuest Vernier - Kodejška, Čeněk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Tato práce se zabývá experimentální demonstrací hydrostatického paradoxu s využitím jednoduchých pomůcek v podobě plastových lahví, plastových injekčních stříkaček se závitem a pro vyhodnocení výsledků byl použit datalogger LabQuest Vernier. Práce řeší nejprve v první části výrobu pomůcky. V druhé části je navržen postup měření pomocí tlakoměrů Vernier a jsou ukázány experimentální výsledky dosažené s tímto měřičem tlaku.