Geometrické pojmy na základní škole - Chodorová, Marie; Juklová, Lenka (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek je věnován výzkumu mezi žáky základních škol a budoucími učiteli na základních a středních školách. Výzkum se týká geometrických pojmů, jejich porozumění a prostorové představivosti. Jednotlivé výsledky jsou zpracovány, vyhodnoceny a vzájemně porovnávány.