O rozhodování - Gergelitsová, Šárka; Holan, Tomáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
V rozhodování, které na položenou otázku odpovídá "ano" – "ne" pouze na základě jejího textu, může (a nemusí) malá změna formulace otázky změnit výsledné rozhodnutí. Text otázky rozdělíme na malé části, které budou "hlasovat", a změníme text jediné z nich. V článku počítáme pravděpodobnost (s využitím vlastností kombinačních čísel), že pro daný počet částí textu se celková odpověď nezmění a odhadujeme, jak členitý musí být daný text, aby pravděpodobnost, že taková malá změna v otázce změní výslednou odpověď, byla dostatečně malá.