Pěstování finanční gramotnosti ve vzdělání žáků 2. stupně ZŠ - Petrášková, Vladimíra (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
V článku jsou řešeny příklady týkající se pojmů daň z přidané hodnoty a spotřební daň. Příklady vychází z reálných situací, se kterými se v poslední době mohl čtenář setkat (zvyšování DPH, padělání alkoholu za účelem daňových úniků, ...).