Jednoduché pomůcky pro výuku vlnění - Břízová, Leontýna; Křížová, Michaela; Šlégr, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek popisuje konstrukci dvou zařízení pro demonstrační pokusy z oblasti vlnění: Výkonového generátoru elektrických kmitů s mechanickým generátorem vibrací a jednoduchého LED stroboskopu. Tato zařízení mohou být zhotovena za zlomek ceny požadované dodavateli didaktických pomůcek. Zároveň jsou v článku popsány pokusy, které lze s touto sestavou provádět, včetně oblíbeného pokusu s rezonancí sklenice na víno.