Výsledky českých žáků v šetření PISA 2015 - Mandíková, Dana; Blažek, Radek (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek podává základní informaci o celkových výsledcích českých žáků v mezinárodním šetření PISA 2015 a jejich časovém vývoji. Hlavní pozornost je věnovaná výsledkům v přírodních vědách, na které bylo šetření zaměřeno. Shrnuty jsou ale i výsledky v matematice a čtení. Zmíněny jsou také rozdíly ve výsledcích mezi různými typy škol a některá další zjištění v rámci výzkumu.