Chyby, omyly a matematika - Kuřina, František (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek pojednává o roli chyb v matematice a ve školské matematice. Je-li školní matematika pouhým transferem hotové teorie, jsou chyby nepřípustné. Má-li školní matematika aspoň zčásti charakter poznávacího procesu, jsou chyby přirozenými prvky vzdělávání. V článku je uvedena řada příkladů z historie, ze školních učebnic a ze školní praxe.