Výuka matematiky a praxe - Trávníček, Stanislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Článek se zabývá úlohami, v nichž jsou použity praktické pojmy. Tyto úlohy jsou rozděleny do několika druhů a pro každý druh jsou uvedeny typické příklady. Každý z těchto druhů úloh je také doporučen k použití ve vhodné části matematické výuky.