Polibky kružnic: Jakob Steiner, 2. část - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek seznamuje čtenáře s~prvním známým odvozením Descartesova vztahu mezi poloměry čtyř navzájem se dotýkajících kružnic. Pochází od Jakoba Steinera, který vycházel ze studia čtvrtého dílu Pappovy Sbírky a vztah navíc zobecnil pro všechny možné konfigurace.