Šikmý vrh z rozhledny - Moc, Ondřej; Eisenmann, Petr (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek se věnuje šikmému vrhu. Zkoumá, jak závisí maximální dolet hmotného bodu na elevačním úhlu při rozdílných výškách místa vrhu a dopadu.