Pětiúhelník získaný skládáním papíru - Štěpánová, Martina (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
V článku ukážeme, jak lze získat pětiúhelník skládáním archu papíru tvaru čtverce. S využitím analytické geometrie dále dokážeme, že výsledný pětiúhelník není pravidelný.