Polibky kružnic: Jakob Steiner, 1. část - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek uvádí, jak Steiner zavedl termín mocnost bodu ke kružnici a nalezl chordálu dvou kružnic jako množinu bodů, jež mají ke dvěma kružnicím stejnou mocnost. Zavedl též společnou mocnost dvou kružnic vzhledem k jejich středu stejnolehlosti, kterou výhodně využil pro jednoduchý důkaz a zobecnění Pappovy věty o řetězci kružnic vepsaných do arbelu.