Diofantovské n-tice - Chajda, Ivan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek podává přehled o nejdůležitějších aktuálních výsledcích týkajících se tzv. diofantovských n-tic. Obsahuje definici diofantovské n-tice a je v něm diskutována mj. také existence tzv. diofantovských pětic.