Informatika jako obor - Bělohlávek, Radim (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek představuje informatiku jako mladý vědní obor. Objasňuje některé chybné představy a ukazuje informatiku jako obor, který má rozmanitou povahu, propracované teoretické základy a přímý praktický dopad, i jako obor, který nabízí řadu fascinujících problémů.