Astronomie ve škole i mimo školu - Kříček, Radek (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek popisuje možnosti, jak začlenit poznatky z astronomie do výuky. Vzhledem k tomu, že se rozsah výuky astronomie v českém vzdělávacím systému zmenšuje, je článek zaměřen na aktivity, jimiž lze zlepšit informovanost o poznatcích z astronomie. Stručně jsou popsány české kurikulární dokumenty z hlediska poznatků z astronomie, které zahrnují.