Úvod do nanotechnologií - Kolářová, Lucie; Tkáčová, Zuzana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek nabízí učitelům seznámení se základními koncepty nanotechnologií týkající se velikosti objektů a změny velikosti a poměr povrchové plochy k objemu. Na závěr jsou uvedeny i vhodné aktivity pro žáky, které pomůžou žákům s osvojením těchto základních konceptů.