O čem pojednává Benfordův zákon - Seibert, Jaroslav; Zahrádka, Jaromír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek se zabývá zákonem první číslice, který je také označovaný jako Benfordův zákon. Historické poznámky, empirická ověření a zjednodušené vysvětlení platnosti zákona jsou v článku představené. Zákon ukazuje, že data v souborech reálných hodnot mají tu vlastnost, že jako první platná číslice se objevuje číslice 1 přibližně třicetkrát v souboru 100 dat, číslice 2 asi sedmnáctkrát atd. až číslice 9 pouze pětkrát. Platnost Benfordova rozdělení je ověřena na množině počtu obyvatel všech obcí v České republice a na množině cen určitých léků.