Kombinatorické důkazy identit s Fibonacciho čísly - Kovářová, Tereza (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek představuje čtyři vybrané identity (vzorce), které popisují vlastnosti Fibonacciho čísel. Cílem je dokázat platnost těchto identit pomocí kombinatorického důkazu, což je méně obvyklý, nicméně elegantní způsob. Využívá se vztahu mezi Fibonacciho čísly a počty všech možných pokrytí obdélníku o velikosti 1×n pomocí dlaždic o velikostech 1×1 a 1×2.