Bobřík učí informatiku (4. díl seriálu – Použití logiky v informatice) - Lessner, Daniel; Vaníček, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek je čtvrtým dílem seriálu článků, popularizujících informatiku na středoškolské úrovni. Informatické soutěže typu Bebras (v češtině pod názvem Bobřík informatiky) představují situační úlohy, rozvíjející informatické myšlení. Ve čtvrtém díle seriálu jsou představeny úlohy využívající logiky.