Měsíc ve školní výuce - Štefl, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek se zabývá Měsícem ve školní výuce. Jeho význam pro evoluci života na Zemi je zásadní. Měsíc je velmi fascinující objekt na obloze. Žáci mohou pozorovat a vysvětlit, jak vzájemné polohy Země, Měsíce a Slunce určují měsíční fáze.