Prekoncepce žáků v termice - Mandíková, Dana; Schamberger, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek se zabývá prekoncepcemi žáků v oblasti termiky. Podává informaci o výzkumu provedeném u žáků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií před a po výuce termiky, uvedeny jsou základní výsledky a přehled zjištěných chybných představ žáků. Součástí článku je i použitý test.