Soutěž o největší fraktál - Kopfová, Jana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek popisuje,  co jsou fraktály a jak tyto fascinující geometrické útvary přiblížit dětem ze základní či střední školy. Téma je vhodné nejen na motivaci (fraktály jsou skutečně krásné) ale i pro rozvíjení poznatků z geometrie či počátek formování představ o limitě.