Co nového víme o prvočíslech - Chajda, Ivan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Dvojice čísel p, p + 2, která jsou obě prvočísla, se nazývá prvočíselná dvojčata. Je známo, že problém prvočíselných dvojčat, tj. zda existuje nekonečně mnoho takových dvojic, je dosud nerozřešený. Není ani známo, jak k tomuto problému přistupovat. Proto je za přelomový považován nedávný výsledek Y. Zhanga, který dokázal existenci přirozeného čísla b takového, že existuje nekonečně mnoho prvočíselných dvojic p, p + b. Bohužel, nejmenší odhad pro toto číslo b je 70 miliard.