Historie astronomické dynastie Struveových - Domański, Julius; Štefl, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek seznamuje čtenáře se slavnou rodinou vynikajících astronomů. V rodině Struveových se vystřídalo pět generací astronomů, ředitelů observatoří, v 19. a 20. století. Jejich výzkumné zaměření se týkalo hlavně astrometrie, dvojhvězd a spektroskopie hvězd.