Polibky kružnic: Intermezzo - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek seznamuje se dvěma Archimedovými důkazy věty 21 z jeho práce Kniha o dotycích kruhů. Ukazuje, jak z této věty plyne souvislost Apolloniovy kružnice s kruhovou inverzí a jak lze důsledky těchto poznatků využít k důkazu Feuerbachovy věty.