PRAEMIUM BOHEMIAE 2014 za medaile na olympiádách - Vybíral, Bohumil (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Stať pojednává o cenách Praemium Bohemiae, které jsou každoročně udělovány Nadací Bohuslava J. Horáčka Českému ráji. Ceny získávají nositelé medailí na světových předmětových olympiádách z fyziky, chemie, biologie, matematiky, informatiky a astrofyziky. Je provedena analýza jednotlivých soutěží s konkretizací pro rok 2014.