Diofantovské rovnice 2. stupně - Francová, Ladislava; Kühnová, Jitka (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Článek pojednává o způsobech řešení Diofantovských rovnic 2. stupně o dvou neznámých. Jednotlivé způsoby řešení těchto rovnic jsou předvedeny na příkladech z učebnic matematiky pro střední školy z druhé poloviny 19. století a na příkladech z Matematické olympiády.